Juno x Dyzon
STRANDKULLEN
född 211212

Westcoasttollers "Yang" Juno SE42296/2018
+
 RLDN RLDF Blazing Fowler's "Holy Smoke" Dyzon SE12318/2017

Inavelsgrad: 0,6%
Temat på valpkullen är strand för att hedra Westcoasttollers "Mawu" Pärla, Junos mamma.


SE10026/2022: "OCEAN"

SE10027/2022: "SAND"

SE10029/2022: "SNÄCKA"

SE10028/2022: "KORALL"

Om föräldrarna

Westcoasttollers "Yang" Juno

SE42296/2018
Född 18-06-07

RLDN RLDF Blazing Fowler's "Holy Smoke" Dyzon

SE12318/2017
Född 17-01-10 


HD A
ED UA
PRA A Hereditärt fri
DE Clear
Ögonlyst UA - 210830

Meriter

Viltspår
Godkänt anlagsprov


Utställning

Valpklass, 3e placering, HP
Juniorklass, Excellent + CK

Övrigt
20-06-07, genomförd BPH


HD A
ED UA
PRA A
DE Clear
JADD Clear
Ögonlyst UA -210817 

Meriter

Viltspår
Godkänt anlagsprov

Rallylydnad
RLD F, diplom fortsättningsklass
RLD N, diplom nybörjarklass

Utställning
VG Öppenklass
VG Juniorklass
BIR valp HP
BIM valp HP

Bruksspår
Startat i appellspår

Övrigt
18-03-17 MH, känd mental status, skott: 2

OM JUNO

Juno är en mjuk, feminin och extremt nyfiken tik med en räv bakom örat. Med det sagt är hon busig och älskar att upptäcka nya platser. Hon är extremt arbetsvillig och har en tydlig av och på-knapp. Hon bär gärna saker, så som sitt eget koppel på promenaden, pinnen hem från havet eller skorna till skohyllan.

Juno har mycket "will to please", och är trygg i sig själv. Hon har ständigt positiv inställning och en fantastisk arbetsvilja.

Hon har goda anlag i viltspår med godkänt anlagsprov, hon har gjort BPH, ställts ut med fint resultat samt har tränat en del nosework, lydnad samt trickträning.

OM DYZON

Dyzon är en mjuk och fin hane med tydlig av och påknapp. Han uppträder alltid hövligt mot tikar och andra hanar. Han sköter sitt och är inte så intresserad av att lägga sig i vad andra hundar hittar på.

Han har stor arbetslust och leklust, och älskar att hämta bollar och att apportera. Han är följsam och mycket lyhörd på matte.

När en lillhusse föddes i huset pausades Dyzons tävlingsplaner lite. Han har tävlat rallylydnad, apellspår och ställts ut.

Dyzon har mycket goda anlag för viltspår.

Dagbok för Strandkullen

 • 5 februari: Idag har Otis och Mio lämnat kenneln och flyttat till sina nya hem. Grattis och stort lycka till önskar vi till valparnas nya familjer! På måndag flyttar även Salt.
 • 3 februari: Alla valpar har nu varit hos veterinären för vaccinering, chippning och besiktning! De var, som jag trodde, 100% perfekta - såklart! Om ett par dagar lämnar Salt, Otis och Mio flocken och tar sig vidare på nya äventyr hos sina nya familjer. Lilla Ellie stannar i Stråvalla.
 • 26 januari: Valparna har nu fyllt 6 veckor och frodas till lekfulla, aktiva och energiska små tollare! De väger omkring 3 kg, har börjat äta hundfoder och älskar att vara utomhus och leka! Om två veckor är det dags för hemgång.
  Havsbackens "Ocean" kommer att kallas för Salt och flyttar till sina nya ägare i Helsingborg.
  Havsbackens "Sand" kommer att kallas för Mio och ska flytta till sin nya ägare Kajsa i Stockholm.
  Havsbackens "Snäcka" kommer att få namnet Ellie och stannar kvar med oss här hemma i Stråvalla.
  Havsbackens "Korall" kommer att få namnet Otis och flyttar uppåt i landet till familjen Heissenberger upp i Kramfors. Är övertygad om att valparna kommer få det fantastiskt i sina nya familjer!
 • 4 januari: Gott nytt år! Valparna har nu blivit 3 hela veckor. De ökar fint i vikt för varje vecka som går, har öppnat ögon, öron, lärt sig gå (lite vingligt fortfarande dock) och sover i mängder - precis som det ska vara! De har tagit sig ur valplådan och hänger i "valphägnet" under dagarna. Juno är fortsatt en fantastisk mamma som ser till så att det är rent och torrt hela tiden.
  Alla valpar har fått nya hem!
 • 13 december: Kl. 10.45 igår, söndag, gick vattnet för Juno. Under en timmes tid kämpade, flämtade och krystade innan första hanen, en stor heffaklump på 390 g, kom ut. Han har vita strumpor och en vit liten fläck på huvudet, hans namn blev Ocean. Bara en kort stund senare, dök valp nummer 2 upp. En röd hane med en vit fläck på huvudet även han, på 350 g, som fick namnet Sand. Därefter väntade vi, och väntade. Drygt 50 minuter efter, kom valp nummer tre! En liten vacker tös. Hennes vikt låg på 340 g och ser nästan precis ut som Juno gjorde som liten: Röd, en vit liten prick på huvudet och vit på bröstet. Tiken blev den enda tiken i kullen och fick namnet Snäcka. Därefter var det mycket tvättning, matning och sovande och vi trodde att det var allt! Men - 2,5 timmar senare, när vi skulle ge Juno lite mat, sattes det igång lite nya värkar, något som vi först trodde var ett tecken på att hon behövde bajsa - men vips så var valp nummer 4 nästan ute! Han, en tredje hane på 340 g, kom snabbt och smidit ut och Juno tvättade av honom och rengjorde honom. Han fick namnet Korall. Temat på kullen är strand, som är valt för att hedra Junos mamma, Pärla. Pärlas personlighet speglar hela Juno: En mjuk tik med lugnt temperament och mycket "will to please" med ett uttryck som får alla att falla för henne! Samtidigt har Pärla, likt Juno, en tydlig av- och påknapp som åker på vid apportering, viltspår eller trickträning. De är streatsmarta hundar bägge två som följer med på allt - och beter sig. Juno har, tack vare Pärla, ALLT som jag aldrig kunnat drömma om - och därför ska Pärla, som allra minst, hedras för detta. Hedras för att hon är hon och att vi nu kan avla vidare på precis den typen av tollare! ❤
 • 10 december: Det drar minst sagt ihop sig! Junos temp har pendlat under hela veckan fram tills i eftermiddag då den sjönk med en hel grad och några timmar igen gick upp en dryg grad. Hon bäddar, flämtar och gör sig redo för en förlossning - vilken dag som helst.
 • 28 november: Valplådan är på plats och kommer under dagen att färdigställas med allt som ska vara framme inför valpning. Kontakt har även skapats med ombud på försäkringsbolag.
 • 23 november: Junos mage växer för varje dag som går och nu går hon på extrasnällt foder inför valpningen. Även en valplåda har byggts och målats och ska inredas med filtar och täcken i dagarna. Nu går det fort!
 • 10 november: Three peas in a pod ❤
  Fantastiska nyheter: Min fantastiska lilla tjej är mycket riktigt dräktig, som jag misstänkt! Hos veterinären idag kunde man se minst tre stycken små hjärtan, i storlek som ärtor, slå.
  Det kan naturligtvis visa sig vara fler valpar som kommer ut och jag är också medveten om att valparna är otroligt sköra och är därför införstådd med att det kan gå åt andra hållet också såklart. Vi är så otroligt lyckliga och ska göra allt för att hon ska få en så behaglig fortsättning på sin dräktighet fram till den väntade förlossningen i början av december! ❤
 • 31 oktober: Ultraljud inbokat till den 10 november!
 • 26 oktober: Uppdatering från dygn 15 efter parning: Upplever att Juno är lugnare än vanligt både på promenader och hemma. Tar det gärna i ett lugnare tempo på promenaderna och vill gärna mysa lite extra med matte. Håller tummar och tår för att ultraljudet visar några valpar i lilla magen om ett par veckor!
 • 19 oktober: Nu har lite mer än en vecka gått sedan första parningen. Juno är som vanligt, kanske lite mer gottesugen och trött - men förhoppningsvis vet vi mer när ultraljud planeras i början av november!
 • 13 oktober: Ytterligare två lyckade parningar gjordes under tisdagen. Nu väntar vi, håller tummar och tassar för valpar om ett par veckor!
 • 10 oktober: Idag utvecklades en promenaddejt mellan Juno & Dyzon till en parning. Trots tester, gav Juno tydliga signaler på att hon var framme och redo för att paras. Parningen blev lyckad och nu gör vi oss redo för en extra parning på tisdag!
 • 9 oktober: Ännu ett progesterontest är gjort som visade när parningen bör ske - vilket nu är planerat den 13 oktober!
 • 6 oktober: Juno har gjort ett progesterontest som visade att hon är en bit ifrån ägglossning. Ett nytt progesterontest är inbokat på lördag. Parning är planerat att ske under vecka 41!
 • 28 september: Juno har börjat löpa! Progesterontest är inbokat och inom ungefär två veckor blir det parning med Dyzon.